surfen in Frankrijk

Na een aantal dagen gereden te hebben was het eindelijk zo ver, en kon gesurft gaan worden.

maandag: De voorspelling voor maandag zag er voor een Franse standaard niet heel goed uit, maar dit was vergelijkbaar met wat we in Nederland hebben.

Maandagochtend heb in Bisccarosse gesurft. Het eerste wat me hier op viel is hoe helder het water is vergeleken met Nederland. De wind was in shore dus dat maakte de golven vrij rommelig, na deze sessie ben ik naar een parkeerplaats in het bos aan het strand gereden waar ik kon overnachten.

In de avond ging de wind liggen en nam de golfhoogte toe tot een meter of 2/2.5 en ben ik nog een keer gaan surfen. Dit was een hele goede sessie, maar ik kon niet wachten tot dinsdag zou brengen want dat zou een dag worden die ik niet snel ga vergeten.

dinsdag: na ontspannen wakker te zijn geworden en genoten te hebben van een bakje koffie was het tijd om het nog natte wetsuit aan te trekken en naar het het strand te lopen. Het moment dat een mede surfer en ik de duin naar het strand over lopen zie ik de mooiste en hoogste golven (3/3.5 meter!) die ik in mijn leven gezien en gesurft heb.

Een van de moeilijkste taken van deze dag was, is het water inkomen. Golven van 1.5/2 meter braken direct op het strand dus moest je echt je moment kiezen om het water in te gaan anders werd je zo tegen het strand aangeslagen.

Na relatief makkelijk door de branding zijn heen gekomen heb ik eerst een half uur in het water gelegen om de eerste golf aan te peddelen. De eerste golf van de dag was oké, maar smaakte naar meer.

De tweede golf van de dag was tot nu de beste golf die ik van leven gepakt heb, dat is echt een gevoel wat niet te beschrijven is.  Dat was tevens ook de laatste golf van die sessie aangezien ik werd meegenomen door een golf die onverwacht brak en me goed onderwater hield. Toen was ik er wel even klaar mee.

In de avond heb ik nog even gesurft en 2 leuke kleine golven kunnen pakken.

Ondanks het vallen leven we nog en ben ik er zonder blessures vanaf gekomen. Al met al was dit een van de beste surf dagen die ik heb gehad.

3 reacties op “surfen in Frankrijk”

  1. Opa en oma kunnen je nu ook volgen Het ziet er spannend uit maar doe je wel voorzichtig. We gaan er vanuit dat je nog veel surfplezier hebt.Groetjes

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.